Cégünkről

AZ EUROKNIFE BT. TÖRTÉNETE

 

Az EuroKnife Bt. egy német családi vállalkozás, a DIENES Gruppe magyarországi leányvállalata.  1993.09.15-én indította el tevékenységét Dienes Hungária Termelő és Kereskedelmi Kft. néven. A gyártás 700 m2-en 6 fővel indult, ma 200 főnek ad biztos és hosszútávú megélhetést Piliscsabán és vonzáskörzetében. A magyarországi leányvállalat területe az alapításkori 700 m2-ről 2018-ra közel 4.000 m2-re emelkedett. A gépek száma csaknem 170-re gyarapodott, ezek között megtalálhatók a korosabb, „tapasztaltabb” esztergáktól kezdve a legmodernebb robottechnikát alkalmazó automata megmunkáló gépek is.

Az elmúlt 25 év alatt Magyarországon a cég több, mint 15 millió darab ipari körkést állított elő, amely körülbelül 12 ezer tonna acéllemez és különböző méretű cső darabolását, hőkezelését és megmunkálását jelentette. Termékeit, az ipari vágókéseket a legkülönbözőbb iparágakban különböző fajta – fém, papír, gumi, textília – vágására használják fel.

 

 

 

A DIENES csoport bemutatása

A DIENES Gruppe több, mint 100 éve kínál teljes körű megoldásokat ipari kések, késtartók, illetve az ipari felhasználásra szánt vágórendszerek területén.

Vállalatunk sikeres fejlődését mindig a precizitás, a kiváló minőségre való törekvés és a folyamatos innováció jellemezte. Ennek a törekvésnek köszönhető, hogy mára a DIENES csoport a föld számos pontján kereskedelmi és gyártó telephelyein több, mint 500 munkatárssal dolgozik.

Internetes jelenlétünkkel segíteni szeretnénk, hogy termékeink és folyamatos termékfejlesztésünk még közelebb kerüljenek Önökhöz, a Vevőkhöz és még gyorsabban legyünk képesek reagálni az újabb és újabb kihívásokra.

Kezdetektől fogva minden tevékenységünk középpontjában a vevő állt.

 

 

 

 

 

A DIENES vállalatcsoportot Karl Rudolf Dienes alapította 1913-ban a Kölnhöz közeli Remscheidban. Már kezdetekben az alapítók célja az volt, hogy az ipari vágóeszközöket és azok fejlesztését kifejezetten a felhasználók igényeihez alakítsák. Ennek szem előtt tartásával tették le egy világszerte sikeres vállalkozás alapkövét.  A napjainkra harmadik generációssá váló céget Julian és Rudolf Supe-Dienes irányítja. A DIENES csoport piacvezető szolgáltató az ipari kések, késtartók, vágórendszerek területén. A Köln melletti Overathból és Hückeswagenből több, mint 500 munkatársat koordinálnak több németországi, amerikai egyesült államokbeli, ázsiai, lengyelországi, franciaországi és magyarországi telephelyeken.

 

 

 

 

 

Az elmúlt több mint száz évet átölelő gépipari tapasztalat, felhasználói tudás, folyamatos fejlesztés, továbbá a legmodernebb technika alkalmazása  lehetővé teszi,  hogy egyre többre legyünk képesek mint valaha, mind a termékelőállítás, mind a fejlesztési területén, az egyedülálló „360 fokos DIENES Minőség” és a „Mindent egy kézből” alapelv alkalmazásával.

Az egyre magasabb vevői elvárások folyamatosan újabb mércét állítanak a vállalattal szemben, amelyeket csak folyamatos és úttörő innovációval vagyunk képesek eleget tenni a papír, fém, film, textil, gumi és műanyagfeldolgozás területén.

 

 

 

 

 

 

Mindemellett a  DIENES kiemelkedő szolgáltatást nyújt ipari szabályozó szelepek (Ventil)  területén a gépiparban tevékenykedő ügyfeleink részére.

A sorozatgyártástól az egyedi felhasználóspecifikus megoldásokig minden műszaki igénynek eleget teszünk.

A sok éves fejlesztési tapasztalatunknak és a vevőkkel való együttműködésnek köszönhetően képesek vagyunk a nagy porterhelésnek kitett munkakörnyezetben, megbízható, minimális karbantartási igényű, kis helyigényű vágóberendezések tervezésére és gyártására.

 

 

Facebook
Youtube