25 éves az EuroKnife Bt.

2018.09.17.

Vállalatunk 2018. szeptember 15-én ünnepelte 25 éves jubileumát!

Az EuroKnife Bt. 1993. szeptember 15-én kezdte meg az ipari kör- és egyenes vágókések gyártását Piliscsabán. Termékeinket, az ipari vágókéseket a legkülönbözőbb iparágakban különböző fajta – fém, papír, gumi, textília – vágására használják fel.

Az EuroKnife Bt. egy német családi vállalkozás, a Dienes Gruppe magyarországi leányvállalata. Az elmúlt 25 évben Magyarországon a cég több, mint 15 millió darab ipari körkést állított elő, amely körülbelül 12 ezer tonna acéllemez és különböző méretű cső darabolását, hőkezelését és megmunkálását jelentette. A kezdeti 6 főhöz képest a cég ma 200 főnek ad biztos és hosszútávú megélhetést Piliscsabán és vonzáskörzetében.

A jubileumi ünnepséget a cégcsoportunk tulajdonosa, Bernd Supe-Dienes úr nyitotta meg. Beszédében méltatta a vállalat belföldi és nemzetközi eredményeit az elmúlt 25 évben. Megnyitójában kiemelte a cég fejlődését, többek között megemlítette, hogy magyarországi „leányterülete” az alapításkori 900 m2-ről közel 4.000 m2-re emelkedett. A gépek száma csaknem 170-re gyarapodott, ezek között megtalálhatók a korosabb, „tapasztaltabb” esztergáktól kezdve a legmodernebb robottechnikát alkalmazó automata megmunkáló gépek is.

Supe úr megnyitóját követően cégünk jelenlegi vezetője, Kiss Zoltán foglalta össze számokban az elmúlt időszakok fejlesztéseit, beruházásait, valamint a cég egyre fejlődő kapcsolatait különböző képző intézményekkel, többek között a piliscsabai Szepesi László Mezőgazdasági Szakközépiskolával és a Miskolci Műszaki Egyetemmel. Összefoglalójában kiemelte az EuroKnife Bt. elkötelezettségét a dolgozók hosszú távú foglalkoztatása, a munkakörülmények, a munkabiztonság folyamatos javítása iránt.

Vállalatunknál mindig szívesen fogadjuk tapasztalt szakemberek és betanulni vágyó lelkes érdeklődők jelentkezését is.

A megnyitót követően cégünk vezetői jubileumi ajándékokat adtak át a cégnél több, mint 20 évet eltöltött 14 hűséges munkatársuknak. A jubileumi díszebédet megelőzően a vállalat dolgozóiból álló zenekari együttesek ünnepi hangokkal szórakoztatták a vendégsereget.

A jubileumi rendezvényen részt vett Farkas András, Piliscsaba polgármestere is, aki a programokat követően mondott gratuláló és az elkövetkezendő évekre vonatkozóan biztató szavakat vállalatunk minden munkatársának.

A jubileumi ünnepségről szóló filmet a következő linken lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=L5TqkvJiNeM

Facebook
Youtube